About us

Hotel Christiania Teater

Hotel Christiania Teater ligger centralt i Oslo, en kort promenad från Aker Brygge och Tjuvholmen, och ännu närmare Nationaltheatret med flygtåg och kollektivtrafik.

Hotellet ligger 100 meter från Oslos huvudgata Karl Johan, och bara två minuters promenad från Nationaltheatrets station. Dessutom tar det inte mer än några minuter att strosa ner till Aker Brygge med sina många restauranger, barer och butiker. Sevärdheter som Rådhuset, Stortinget, Nationaltheatret och Slottet finns också på promenadavstånd. Här har du Oslos bästa shopping, caféer och restauranger runt knuten och mer centralt är svårt att bo.

Christiania Teater
Hotellbyggnaden uppfördes som teater- och kontorsbyggnad 1917 och här kan du se spår av både tysk ockupationshistoria, biohistoria och teater- och operahistoria. Här hade den norska operaikonen Kirsten Flagstad sin första stora huvudroll, och här satte Det Norske Teatret upp en av de mest kända uppsättningarna av Henrik Ibsens Peer Gynt. Hotel Christiania Teater delar än idag lokaler med teaterhuset Christiania Teater, som bjuder på en stor variation av de flesta genrer inom scenkonst.